Atac asupra site-ului MApN, respins de Comandamentul Apărării Cibernetice. Precizări oficiale

Atac asupra site-ului MApN, respins de Comandamentul Apărării Cibernetice. Precizări oficiale
Foto simbol: Pixabay

Comandamentul Apărării Cibernetice al Ministerului Apărării Naționale (CApC) a respins un atac cibernetic care viza versiunea în limba engleză a site-ului MApN, au anunțat sâmbătă reprezentanții ministerului.

Atacul asupra site-ului MApN a fost unul de tip DDOS

„Sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04.30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naționale, https://english.mapn.ro/, s-a declanșat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS). Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de MApN.

Site-ul MApN, susține instituția, nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat.

„Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”, se mai arată în același comunicat.

Șeful Comisiei SRI: Atacurile cibernetice, cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului

Senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteș, președintele Comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, declara recent că atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului.

„La ședința comisiei de astăzi (n.r. – 25 mai 2022) a participat directorul Centrul Național Cyberint, generalul Anton Rog. Am avut o dezbatere despre atacurile cibernetice care au vizat România în ultima perioadă, dar și despre ce poate urma, și în special despre amenințările cibernetice actuale sau viitoare care pot apărea pe teritoriul României. Serviciul Român de Informații a prezentat pe larg modul în care acționează, când, unde și cum (…). Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului”, declara liberalul, care a vorbit și despre atacul din 29 aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni