Au fost prinși la spart semințe pe domeniul public. Măsurile polițiștilor au fost categorice. Ce i-au pus să facă

Au fost prinși la spart semințe pe domeniul public. Măsurile polițiștilor au fost categorice. Ce i-au pus să facă

Spartul de semințe în spații publice și aruncarea gunoaielor în locuri nepermise încăface parte din „ADN-ul” unor români. În anumite cazuri, făptașii sunt prinși de polițiști și sancționați. O demonstrație în acest sens a făcut-o Poliția Locală din Bacău, care a depistat un grup de tineri în zona de nord a orașului, în timp ce consumau semințe și băuturi alcoolice.

Pentru că aruncau gunoaiele pe domeniul public, tinerii au fost amendați, dar au și fost obligați să igienizeze locația respectivă.

Poliția Bacău amintește sancțiunile pentru consumul băuturilor alcoolice și aruncarea de gunoaie în spații publice

Reprezentanții Poliției Locale susțin că sunt multe astfel de cazuri, însă zonele unde au loc cu precădere astfel de situații sunt monitorizate atent, transmite Ziarul de Bacău.

„Odată cu venirea verii zonele de promenadă, parcurile și locurile de joacă sunt asaltate de grupuri de tineri, adulți care și-au făcut un obicei de a consuma băuturi alcoolice, semințe și de a distruge mobilierul urban. Știm că nu sunt cazuri singulare în orașul nostru și de aceea agenții noștri vor monitoriza zonele unde se confruntă frecvent cu astfel de situații.

Totodată, le reamintim cetățenilor că desfacerea și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții, mijloacele de transport în comun, autogări, gări, se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 de lei iar aruncarea cojilor de semințe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 300 de lei”, arată Poliția Locală Bacău, într-un comunicat de presă.