Au venit din mijlocul dezastrului: 30 de românii din Japonia s-au întors acasă

Au venit din mijlocul dezastrului: 30 de românii din Japonia s-au întors acasă
Foto: B1 TV

Duminică seară 30 de cetățeni români s-au întors din Japonia. Mulți dintre aceștia au declarat că nu se vor întoarce prea curând pe ținutul nipon.

„Vin chiar din mijlocul dezastrului”, a declarat o româncă șocată de situația din Japonia. Aceasta a mai declarat că majoritatea cetățenilor japonezi încă nu au mâncare, medicamente, iar drumurile au fost refăcute parțial.

Câțiva dintre românii ajunși în țară s-au întos pe cont propriu, în timp ce alții au apelat la autoritățile române, care le-au pus la dispoziție o cursă Charter, contracost. Din cauza acestei intervenții foarte puțini români s-au întos în țară, iar cei care doreau să ajungă cât mai repede înapoi în România au fost nevoiți să rămână în țara afectată de cutremur întrucât nu-și permiteau bani pentru cursa disponibilă.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți de intervenția Ministerului Afacerilor Externe, susținând că mai mult ajutor au primit din partea rușilor.

„Ne-au ținut doar prin telefoane, ne-au trimis mesaje în ultimul moment. Mai aveam o zi la dispoziție, între timp ne-am zbătut și ne-am luat bilete (…) În schimb ne-au ajutat foarte mult rușii, ne-au luat bilete de 1000 de euro dus-întors.”

Deși mulți dintre românii întorși în țară au spus că nu au de gând să se întoarcă prea curând în Japonia, își doresc să revină la viețile pe care le-au construit acolo.

S-au întors în România

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)