Audierea lui Sebastian Ghiță prin videoconferință în fața ÎCCJ, amânată: Fostul deputat a refuzat să dea declarații fără avocat

Audierea lui Sebastian Ghiță prin videoconferință în fața ÎCCJ, amânată: Fostul deputat a refuzat să dea declarații fără avocat

UPDATE:Audierea lui Sebastian Ghiță a fost amânată pentru luni după ce fostul deputat PSD a refuzat să dea declarații fără a fi însoțit de un avocat.

Sebastian Ghiță este audiatprin videoconferință în dosarul ”Ponta-Blair”, în care procurorii DNA au cerut un al cincilea mandat de arestare pe numele său, informează Digi24.

Într-o sală a Curții Supreme din România se află avocații fostului deputat, un interpret de limba sârbă și un judecător român, iar la Belgrad, într-o altă sală de judecată, se află Ghiță și un judecător sârb.

Astfel, Ghiță este audiat prin videoconferință. ÎCCJ va decide apoi dacă pe numele omului de afaceri va exista un al cincilea mandat de arestare.

Audierea are loc în dosarul Ponta-Blair, în care Ghiță este acuzat de spălare de bani.

Procurorii susțin că Victor Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD, și-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiță să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formațiunea sa să aibă certitudinea că va obține mandatul, în schimbul sumei de 220.000 de euro, bani cu care s-a organizat conferința la care a vorbit Tony Blair

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)