Augustin Zegrean: ”Poate mă plictisesc acasă și mă duc să fac politică”. Ce părere are fostul președinte CCR despre campaniile electorale din prezent

Augustin Zegrean: ”Poate mă plictisesc acasă și mă duc să fac politică”. Ce părere are fostul președinte CCR despre campaniile electorale din prezent
Foto: gandul.info

Augustin Zegrean a declarat că nu s-a hotărât ce va face pe viitor, dat fiind că nu mai este președinte al Curții Constituționale, dar ar putea oricând să revină în avocatură. Acesta a mai afirmat că i-ar fi foarte greu să revină în politică, dar nu exclude această posibilitate pentru că la toamnă s-ar putea plictisi.

Întrebat de jurnaliștii de la Agerpres dacă revine în politică, Zegrean a răspuns: "Nu știu, nu am luat încă o decizie. Eu sunt avocat și profesia mea este acolo, eu oricând pot să mă întorc ca avocat. Mie mi-a plăcut avocatura, am practicat-o poate chiar cu succes și nu am o problemă de supraviețuire. Nu am problema asta și nu știu dacă o să mă întorc în politică. Este foarte greu, după ce ai fost judecător la Curte sau chiar președinte două mandate, șase ani, să te mai duci să faci politică. Nu mai sunt la vârsta la care să o iau de la capăt. (…) Cred că este timpul să îmi văd de treburi".

Acesta nu are un răspuns sigur nici în ceea ce privește posibilitatea de a deveni membru PNL: ”Nu știu. Nu vreau să spun nici că da, nici că ba. Dacă ar fi să mă întrebi azi, aș spune nu. Ce voi face la toamnă, nu știu, poate mă plictisesc acasă și mă duc să fac politică, dar eu nu am fost membru PNL, nu am fost nici membru PCR. Am plecat de la Partidul Democrat, partidul acela nu mai există".

Augustin Zegrean a mai spus că nu îl tentează să candideze la alegerile parlamentare din toamnă, deși i-a plăcut perioada în care a fost senator.

El a mai spus că în prezent este foarte greu să mai faci campanie electorală pentru că oamenii nu mai cred în promisiuni: "Ce să le mai spui oamenilor? Le-am tot spus că o să le fie bine și tot nu le e bine. Ce să le mai spun? Să le spun, din nou, că o să le fie bine? Nu or să mă mai creadă. (…) Oamenii așteaptă foarte mult de la Parlament. Așteaptă mai mult decât poate Parlamentul să facă. Nu poți să le spui oamenilor că dacă ești tu deputat sau senator le faci pod peste apă, că nu este treaba ta, dar asta spun parlamentarii. Și lumea încă mai crede sau nu știu … cred că nu mai crede. Era un exemplu la Bistrița, a mers un domn în campania electorală și a spus: 'Vă fac pod peste apă, pod acoperit vă fac!; Dar noi nu avem apă; Nu-i nimic, aducem și apă!'. Nu se poate nici chiar așa".