Trufandale cu pesticide, în pieţele româneşti dar şi în restul ţărilor din Uniunea Europeană. Este vorba despre salată verde, căpşuni, piersici, potrivit unui avertisment dat de Autoritatea Europeană pentru Securitate Alimentară.
Trufandalele au cea mai mare cantitate de pesticide, în timp ce cantitatea cea mai mică de îngrăşăminte a fost însă depistată în produsele de origine animală. Din fericire însă acest tip de chimicale se găseşte în cantităţi admise de lege, aşa că potrivit raportului, consumatorii nu au avut de suferit.
Raportul mai arată că alimentele importate de ţările UE plus Norvegia şi Islanda aveau o concentraţie de pesticide de cinci ori mai ridicată decât cele locale: 7,9% faţă de 1,5%.
Cele mai mari concentraţii de astfel de chimicale au fost depistate în ovăz – 5,3%, salată verde – 3,4%, căpşuni – 2,8% şi piersici – 1,8%.