UPDATE: Vijelia din București a afectat traficul aerian și a provocat pagube serioase în oraș / Autoritățile anunțaseră prin RO-ALERT un Cod portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice (VIDEO)

UPDATE: Vijelia din București a afectat traficul aerian și a provocat pagube serioase în oraș / Autoritățile anunțaseră prin RO-ALERT un Cod portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice (VIDEO)
Câțiva copaci de pe Calea Victoriei din Capitală au fost doborâți de vijelie. Foto: captură B1 TV

UPDATE, 28 iulie, ora 23.30: Furtuna din Capitală a afectat și traficul aerian de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni. Cel puțin un avion va ateriza la Constanța, potrivit BoardingPass.

Vijelia a provocat și o avarie în rețeaua de contact la Foișorul de Foc, astfel că o parte din vagoanele liniilor 14 și 55, respectiv troleibuzele liniilor 69, 70, 79, 85, 86, 90 sunt blocate. Un copac căzut în zona Calea Dorobanților – Piața Charles de Gaulle a blocat și o parte din autobuzele liniilor 131, 282, 301, 330 și 335, transmite G4Media.ro.

Totodată, pe str. Periș, un copac a căzut peste o casă, iar acesta ar putea lovi țevile de gaz.

O antenă de telefonie a Vodafone, având o înălțime de 30 de metri, a fost răpusă de vânt și a avariat mai multe mașini și rețeaua electrică pe str. Lacul Ursului.

Știrea inițială: Autoritățile au emis o avertizare de tip RO-ALERT, miercuri seară, pentru un Cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice frecvente.

Cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice frecvente în Capitală și în Ilfov. Mesaj RO-ALERT:

„Perioada de manifestare 28 iulie 2021, până la ora 23:30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, se arată în avertizarea emisă miercuri seară de autorități.

mesaj ro-alert 28 iulie 2021

Ultima oră
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții