Sistemul RO-Alert folosit pentru prima dată într-o situație reală! Târgoviștenii, AVERTIZAȚI de incendiul de la fabrica de mobilă (FOTO)

Sistemul RO-Alert folosit pentru prima dată într-o situație reală! Târgoviștenii, AVERTIZAȚI de incendiul de la fabrica de mobilă (FOTO)
Foto: Facebook

Târgoviștenii au fost alertați prins SMS cu ajutorul sistemului RO-Alert să se protejeze de fumul provenit de la incendiul izbucnit de la fabrica de mobilă din municipiul din Dâmbovița.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a folosit pentru prima dată sistemul de alertă pentru a avertiza populația de o situație reală, potrivit unei postări publice de pe pagina de Facebook a IGSU.

„Pentru protejarea populației posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobila din municipiul Targoviste. Este pentru prima data când sistemul Ro-Alert este utilizat pentru prevenirea populației, într-o situație reală”, au susținut reprezentanții Inspectoratului.

Mesajul de alertă primit de populația din Târgoviște a fost:„ Incendiu fabrica de mobila cu degajari mari de fum. Pentru asigurarea protectiei, ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum. Respectati recomandarile pompierilor! DSU/IGSU”

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Incendiul se manifestă la nivelul a patru hale, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mii de metri pătrați. În interiorul halelor este depozitată mobilă, elemente construcţie mobilă şi materiale inflamabile.

Așadar, la fața locului intervin 11 autospeciale de stingere şi o autoscară.