Avocatul Elenei Udrea: Recursul la măsura arestării fostului ministru va fi judecat în următoarele zile (VIDEO)

Avocatul Elenei Udrea: Recursul la măsura arestării fostului ministru va fi judecat în următoarele zile (VIDEO)

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a anunțat vineri că apărătorul din Costa Rica al fostului ministru a făcut recurs la măsura arestării care a fost dispusă joi de o instanță din San Jose, iar acesta va fi judecat în zilele următoare.

Rădulescu a comentat și declarațiile șefului biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, care a anunțat că atât Elena Udrea, cât și Alina Bica se află în arest preventiv pentru două luni și așteaptă procesul de extrădare. Din punctul de vedere al avocatului român, declarațiile lui Gustavo Chinchilla nu au valoare juridică de adevăr așa cum ar avea o hotărâre judecătorască.

„Ce pot să vă spun este că șeful Interpolului nu ia decizii în justiția din Costa Rica, iar declarațiile unui reprezentant al interpolului pentru mine nu au valoare juridică de adevăr așa cum va avea hotărârea judecătorească dată de o instanță a statului respectiv. Am auzit o variantă cum că impediment la extrădare ar fi dacă ar exista un copil cu tată din Costa Rica. Sunt chestiuni de nuanță care vor fi analizate. Analiza se va face pe ansamblul tuturor ce vor fi făcute pe dosarul de extrădare din Costa Rica”, a spus Veronel Rădulescu.

Avocatul a explicat ce s-ar putea întâmpla în continuare în cazul Elenei Udrea și de ce procedura de extrădare a fostului ministru este una complexă.

”Există varianta ca după cele două luni ca arestul să fie prelungit. Există și varianta ca în calea de atac a recursului să se revină la această măsură a arestării preventive așa cum există varianta ca în baza unei cereri pe care o formulează pe parcursul executării acestui mandat de arestare de două luni să fie revocată măsura respectivă sau înlocuită cu o altă măsură: arest la domiciliu, supraveghere…”, a spus Veronel Rădulescu.

”Statul român trebuie să trimită întreaga documentație care stă la baza cererii de extrădare, documentația trebuie tradusă, dar tot în cadrul acestei proceduri vor fi formulate apărări de către avocatul Elenei Udrea din Costa Rica”, a mai avocatul cu privire la procedura de extrădare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe