Avocatul Gheorghe Piperea despre dosarul lui Bogdan Olteanu: "Vă marturisesc că am savurat un pic momentul. Reținerea dlui Bogdan Olteanu deschide o cutie a Pandorei, consecințele fiind incalculabile în acest moment" (VIDEO)

Avocatul Gheorghe Piperea despre dosarul lui Bogdan Olteanu: "Vă marturisesc că am savurat un pic momentul. Reținerea dlui Bogdan Olteanu deschide o cutie a Pandorei, consecințele fiind incalculabile în acest moment" (VIDEO)
Foto: avocatura.com

Bogdan Olteanu este aspru criticat de avocatul Gheorghe Piperea, cel care a redactat legea dării în plată. Piperea anunță că va reprezenta un personaj implicat în acest dosar, doar pentru a-l vedea pe viceguvernatorul BNR în închisoare. Când vine vorba despre etică şi credibilitate, atât Bogdan Olteanu, cât şi Mugur Isărescu sunt vinovaţi. Se impun demisii de urgență, acuză Piperea.

"Se prea poate ca, în dosar, să dobândesc calitatea de apărator al uneia dintre persoanele implicate. Am de gând să accept mandatul, deşi nu sunt chiar specialist în penal, doar pentru a vedea dosarul şi doar pentru a-l face pe Bogdănel să mă privească în ochi şi să îşi întipărească figura mea de coşmar în minte pentru următorii ani de aşteptare a liberarii condiţionate."

Aşa îşi începe Gheorghe Piperea şirul de critici dure la adresa viceguvernatorului BNR. Retinerea dlui Bogdan Olteanu deschide o cutie a Pandorei, consecintele fiind incalculabile in acest moment, sustine avocatul…

"În primul rând, va trebui anchetat modul în care a fost ales un politician, fără studii economice și cu studii juridice precare, în funcția de vice-guvernator al BNR, fiind transformat, peste noapte, în tehnocrat. Fără acceptul dlui Isarescu, acest lucru nu s-ar fi intâmplat. În al doilea rând, deși fapta de care e acuzat dl Bogdan Olteanu este anterioară mandatului său la BNR, deci nu ar trebui să aibă imunitate pentru ea, sunt foarte probabile și alte fapte în timpul mandatului (spre exemplu, omul are credtie bancare la vreo 6 bănci, banii împrumutați fiind investiti în două srl-uri). Să vedem dacă, în acest caz, operează sau nu imunitatea de răspundere penală din Legea statutului BNR. Dl Vasilescu spunea că nu, avocații ar putea spune că da." a mai spus Piperea, potrivit stiripesurse.ro

Şi nu sunt singurele critici aduse viceguvernatorului Băncii Naţionale.

"Dacă am înțeles eu bine ce a facut Vîntu, îmi rezultă că Bogdan Olteanu este unul dintre crapii pe care Vîntu îi prinsese în cârlig și îi ținea la apă pentru a se folosi de ei la nevoie; Vîntu aruncase de mult nada milioanelor de euro, iar o sumedenie de crapi mușcaseră; ei bine, Vîntu nu făcea asta din 2008, o făcea încă de prin 1995-96, când se ocupa cu acțiuni, tranzacții pe valută, fonduri de "investiții" de tipul FNI, FNA (în realitate, niște scheme Ponzi de păcălit sute de mii de naivi); pentru a face aceste lucruri și a scoate atât de mult profit, cu care să controleze mare parte din economie, Vîntu a avut nevoie de informații din sistem, iar pentru ele a plătit alte milioane. (…) în fine, BNR a declarat întotdeauna că e plină de tehnocrați, care fac bine țării, care nu sunt populiști și care ar putea fi oricând, la nevoie, un guvern bun, eficient; daca ăștia sunt tehnocrații lucrați de BNR, a se scuti." mai spune avocatul

În final, Piperea cere demisii de urgenţă în BNR după săptămâna zbuciumată a lui Bogdan Olteanu.

Avocatul Gheorghe Piperea despre dosarul lui Bogdan Olteanu: "Vă marturisesc că am savurat un pic momentul. Reținerea dlui Bogdan Olteanu deschide o cutie a Pandorei, consecințele fiind incalculabile în acest moment"

#DIRECT_ONE_i36i9c#