BAC 2016: Opt elevi din Slatina au primit la chimie, din greşeală, subiectele de la alt profil

BAC 2016: Opt elevi din Slatina au primit la chimie, din greşeală, subiectele de la alt profil

Absolvenții de clasa a XII-a ai unui liceu din Slatina care au susținut vineri proba de chimie la Bacalaureat au primit, din greșeală, subiectele de la profilul tehnologic în locul celor de la profilul teoretic, informează Mediafax.

Astfel, cei opt elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina au primit subiecte mai uşoare decât colegii lor care au susţinut examenul în alte centre din judeţ şi din ţară.

Încurcătura s-ar fi produs în momentul descărcării subiectelor de pe serverul Ministerului Educației. Persoana din comisia de examen desemnată pentru a face această operaţiune a descărcat subiectele în dreptul cărora scria „TEO-TEH”, crezând că sunt testele potrivite.

Urmare a acestei gafe, cei care au făcut parte din comisia de examen nu vor mai putea lua parte vreodată la organizarea bacalaureatului.

”Lucrările vor fi corectate, conform baremului aferent subiectelor date. Treaba noastră, de aici, este să facem în aşa fel încât copiii să nu fie afectaţi în niciun fel”, a declarat pentru Mediafax Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.