Bacalaureat 2016: Absolvenții de liceu vor susține luni proba scrisă la Limba şi literatura română

Bacalaureat 2016: Absolvenții de liceu vor susține luni proba scrisă la Limba şi literatura română
foto: libertatea.ro

Emoţii pentru absolvenţii claselor a XII-a care de mâine intră în focurile probelor scrise la Bacalaureat. Întâi vor susține examenul scris la Limba şi literatura română.

Peste 137 de mii de candidaţi din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare vor susţine, în săptămâna 4-8 iulie, probele scrise la bacalaureat, arată B1 TV.

Luni, la prima probă, elevii vor da examenul la Limba şi Literatura Română, iar marţi la limba maternă. La proba de marți sunt asteptaţi candidati care îşi vor redacta tezele în maghiara, germana, ucraineana, sarba, slovaca, turca, italiana si croata.

Bacalaureatul va continua miercuri cu proba la matematică, iar vineri va avea loc cea la alegere, în funcţie de profilul liceal absolvit – geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Rezultatele se vor afisa pe 12 iulie, iar în aceeaşi zi se pot depune si contestaţii. Rezultatele finale se vor publica pe 16 iulie.

Ca să promoveze, elevii trebuie să obţină media generală minim 6. Cine nu îndeplineşte această condiţie, mai are o şansă la sesiunea din toamnă.

BACALAUREAT 2016, PROBELE SCRISE

4 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura română

5 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă

6 iulie – proba obligatorie a profilului

8 iulie – proba la alegere a profilului

12 iulie – afişarea rezultatelor