Bacalaureat 2016. Subiectele de la Limba şi literatura română. La profilul Real: Rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor (FOTO)

Bacalaureat 2016. Subiectele de la Limba şi literatura română. La profilul Real: Rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor (FOTO)

Absolvenții de liceu au susținut luni proba scrisă la Limba și Literatura Română din examenul de Bacalaureat, iar subiectele sunt deja în spațiul public.

La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru "Madona" de Tudor Muşatescu.

Cât despre Subiectul II, elevii au avut de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor.

Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru "Citadela sfărâmată" a lui Horia Lovinescu.

Cât despre Subiectul II, absolvenții de clasa a XII-a au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

La Subiectul al III-lea, cei care au susținut proba au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)