Bacalaureat 2020. Data la care va începe a doua sesiune a Bac-ului de anul acesta

Bacalaureat 2020. Data la care va începe a doua sesiune a Bac-ului de anul acesta

Anul acesta avem în premieră o a doua sesiune a bacalaureatului, dedicată exclusiv elevilor cu probleme medicale, generate de criza coronavirusului şi nu numai, care pot fi dovedite.

Preşedintele Iohannis a anunţat joi că că elevii dinaniiterminali, clasele a VIII-a şi a XII-a, care se află în carantină sau în izolare alături de membrii familiei, în contextul pandemiei, vor avea șansa să susțină examenele, prezentându-se la cea de a doua sesiune, organizată special pentru a rezolva această problemă.

Calendarul celei de a doua sesiuni de varăa Bacalaureatului 2020

“Metodologia deBacalaureatprevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a declarat ministrul Educaţiei, într-o intervenţie la Digi24.

Potrivit ministrului, părinţii vor trebui să ceară Comisiei Judeţene de Bacalaureat susţinerea examenului în condiţii speciale de către copilul lor. Mai departe, Comisia Judeţeană va face o cerere la Minister, la Comisia Naţională, care o va aproba.

În cazul în care un elev află chiar în ziua examenului că nu poate intra în sală, soluţia va fi să dea examenul de Bac cu subiect de rezervă, după ce examenul din ziua respectivă s-a încheiat, a mai precizat Monica Anisie.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii anunţă o sesiune specială pe 6 iulie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că s-a renunțat la ideea ca elevii cu probleme medicale să dea Bacalaureatul în toamnă, odată cu cei care au picat examenul din vară. O sesiune specială ar urma să fie organizată din 6 iulie.

22 iunie 2020–Limba și literatura română– proba Ea) – examen scris

23 iunie 2020–Limba și literatura maternă– proba Eb) – examen scris

24 iunie 2020– Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

25 iunie 2020– Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Ce reguli trebuie să respecte școlile

Absolvenţii claseia XII-a vor participa la examene urmând o procedură specială șirespectând un set de măsuri de protecție în vederea combaterii răspândirii noului virus de tip SARS-CoV-2.Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Principalele măsuri care vor fi luate în rândul elevilor sunt purtarea unei măști de protecție, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, impunerea distanțării sociale, verificarea temperaturii și spălarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea”, a precizat Monica Anisie.