Bacalaureat 2020. Un profesor supraveghetor din Iași, confirmat cu Covid-19

Bacalaureat 2020. Un profesor supraveghetor din Iași, confirmat cu Covid-19

Stare de alertă la Iași. Un focar de Covid-19 ar putea apărea în municipiu, după ce o profesoară care a făcut parte din comisia de supraveghere la examenul de Bacalaureat 2020 de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” a fost confirmată ca fiind infectată cu COVID-19.

Bacalaureat 2020. Un profesor supraveghetor din Iași, confirmat cu noul coronavirus

Profesorul supraveghetor ieșean de la examenul de Bacalaureat 2020 a fost testat pentru Covid-19 marți, la o zi după ce asistase la proba de Limba și literatura română. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean din Iași, Luciana Antonic, dascălul a trecut de filtrul epidemiologic fără probleme. Abia spre seara a început să se simtă rău, hotărând ca a doua zi să se prezinte la spital pentru a se testa pentru Covid-19.

„Este vorba despre un cadru didactic care a fost în Centrul de examen nr. 8, luni, la prima probă. Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv”, a declarat, pentru Agerpres, Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Imediat după confirmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică.

Cum într-o sală de examen sunt trei profesori supraveghetori, colegii dascălului confirmat cu Covid-19 nu au mai intrat în comisie. “Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Luciana Antoci.

Bilanțul infectărilor cu SARS-Cov-2 în Iași

Potrivit ultimului bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, de joi, ora 13.00, în Iași au fost depistate de la începutul epidemiei de Covid-19 peste 900 de cazuri de infectare.

De altfel, în România este o explozie a cazurilor de coronavirus în ultimele zile. În ultimele 24 de ore au fost raportate 460 de noi cazuri de infectare, bilanțul ajungând la 25.286. Este cel mai mare număr de cazuri noi raportate într-un interval de 24 de ore, din data de 22 aprilie. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, în ultimele 24 de ore, zecepacienți cuCOVID-19au decedat, bilanțul victimelor ajungând astfel la1.565. În acest moment, 199 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intesivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 663.558 de teste, cu 12.555 mai multe față de datele dinraportareatransmisă miercuri de autorități.

Totodată, în acest moment, în România se află în carantină instituționalizată1.149 de persoane, iar alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Calendarul Bacalaureat- sesiunea specială 2020

Anul acesta va fi organizată o sesiune specială a examenului de Bacalaureat, special pentru elevii care au avut temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, au fost în carantină sau izolare din cauza Covid-19, ori au avut alte probleme de sănătate.

29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Urmăriți B1TV.ro și pe