SCENE HALUCINANTE la Bacău: SICRIU ţinut la uşa bisericii pentru că femeia moartă era PREA SĂRACĂ şi nu PLĂTISE TAXA! La fel s-a întâmplat şi cu soţul acesteia, cu două zile înainte (FOTO)

SCENE HALUCINANTE la Bacău: SICRIU ţinut la uşa bisericii pentru că femeia moartă era PREA SĂRACĂ şi nu PLĂTISE TAXA! La fel s-a întâmplat şi cu soţul acesteia, cu două zile înainte (FOTO)

Caz revoltător în judeţulBacău. Unei femei i-ar fi fost refuzate funeraliile în interiorul bisericii, pe motiv că aceasta este prea săracă.

Cazul este cu atât mai halucinant cu cât soţul femeii, care fusese îngropat cu două zile înaintea ei, a avut parte de acelaşi tratament, sicriul fiind ţinut afară.

O fotografie şi un mesaj postat pe pagina de Facebook „Luptăm pentru România” au devenit virale. O femeie din satul Filipeşti, Bacău, a murit şi preotul a refuzat să îi primească sicriul în biserică, ţinând slujba afară, cu moarta pe scaun, relatează observator.tv.

Sute de comentarii au însoţit fotografia şi postarea, unele dintre ele fiind ale oamenilor care au cunoscut familia.

(Foto: Facebook)

Sătenii spun că asta s-a întâmplat pentru că familia era una nevoiaşă şi nu a plătit taxa la biserică. Dar că nu preotul ar fi luat decizia de a ţine moarta afară, ci o anume Tinca, femeia care vinde lumânări în biserică.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis un comunicat de presă în care dezminte informaţiile care au apărut în postarea de pe Facebook.

„Luăm act cu regret de faptul că pe rețeaua de socializare a apărut o postare legată de o înmormântare din Parohia Filipești, Protopopiatul Onești, care a determinat comentarii răutăcioase din cauza dezinformării. Menționăm faptul că preotul paroh al Parohiei Filipești, deoarece a suferit o intervenție chirurgicală, a fost suplinit la cele două înmormântări din zilele de 5 și 6 ianuarie 2019 de preotul paroh al Parohiei Slobozia, Protopopiatul Onești.Serviciile religioase au fost organizate cu sprijinul comunității, înmormântările au fost oficiate la ora la care s-a stabilit și nu a fost perceput niciun onorariu, dat fiind faptul că amândoi decedații erau cazuri sociale cunoscute, fiind în atenția Bisericii și a comunității locale. Ne pare rău pentru faptul că se folosesc și astfel de momente pentru a denigra și dezinforma!”, au transmis reprezentanţii Bisericii.

Ultima oră