PANICĂ în Bacău! Legenda microbuzului care RĂPEŞTE COPII pentru a le RECOLTA ORGANELE a băgat spaima în oameni. Cine erau, de fapt, ‘răpitorii’

PANICĂ în Bacău! Legenda microbuzului care RĂPEŞTE COPII pentru a le RECOLTA ORGANELE a băgat spaima în oameni. Cine erau, de fapt, 'răpitorii'

S-a făcut lumină în legătură cu legenda ‘microbuzului’ care răpeşte copii şi le fură organele, în urma unei anchete a poliţiei.
Isteria a apărut și în județul Bacău, unde reprezentanții unei asociații umanitare au fost aproape să fie bătuți de localnici.

Voluntarii aveau o dubă albă despre care localnicii din Moinești spuneau că este folosită pentru recoltare organelor.
Isteria răpirii copiilor pentru recoltarea organelor a apărut în zona localității Moinești, Bacău, zvonurile fiind amplificate pe Facebook. A început să circule povestea că mai mulți copii ar fi fost fost răpiți de ocupanții unui microbuz alb cu numere de Neamț și s-ar fi găsit și cadavrele fără organele interne!

Povestea, care aminteşte de legenda urbană a ”ambulanței neagre” i-a determinat pe polițişti să-i ia la secție pe voluntari pentru verificări. Poliţiştii au ajuns la concluzia că nu există nici o dovadă a unor activități ilegale, relatează libertatea.ro.
Voluntarii asociației care se ocupă cu strângerea de fonduri erau pe punctul de a fi agresați de oamenii furioși, chiar în apropierea sediului poliției.

“Soțul meu m-a sunat și mi-a zis că au fost opriți de către polițiștii din Moinești și duși la secție pentru verificări. De acolo m-a sunat și vorbeam cu el când deodată am auzit o femeie care țipa la el și îl făcea infractor. L-am întrebat ce s-a întâmplat, și mi-a spus că sunt câteva persoane care amenință că îi ciomagesc pe el și voluntari. Mașina e a noastră personală și soțul meu e șofer la o asociație umanitară. Nu știm de la cine a pornit prostia asta imensă. Dar nu vrem să fim luați la bătaie”, a declarat una din voluntare.

Legenda ambulanței care răpește copii pentru a le fura organele apare periodic în mediul urban. Acum câțiva ani s-a produs panică în Bacău, în rândul elevilor de liceu, când s-a răspândit zvonul că o ambulanță neagră răpește elevii și le fură rinichii.

(Foto: libertatea.ro)