Baia Mare: Elevul de 13 ani care şi-a bătut o colegă de clasă este cercetat pentru tentativă de omor

Baia Mare: Elevul de 13 ani care şi-a bătut o colegă de clasă este cercetat pentru tentativă de omor
Foto: ziare.com

Elevul de 13 ani care şi-a bătut crunt o colegă de clasă este cercetat de procurori pentru tentativă de omor. Acesta nu va răspunde însă în faţa legii deoarece nu a împlinit încă 14 ani. Între timp, fata agresată se află în stare gravă şi a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Adolescenta a fost adusă cu ambulanţa în Capitală, după ce medicii din Baia Mare au fost nevoiţi să o supună la o operaţie de scoatere a splinei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-au autosesizat în cazul elevei din Baia Mare bătute crunt de un coleg. Băiatul de 13 ani este cercetat pentru tentativă de omor. Cu toate acestea, conform legii, elevul nu va raspunde pentru fapta sa. Asta deoarece nu a împlinit încă 14 ani. Bătăuşului i se va scădea totuşi nota la purtare şi va fi mutat disciplinar, cel mai probabil, la o altă şcoală. De asemenea, familia victimei i-ar putea cere agresorului minor daune morale, dacă se va constitui parte civilă şi se va adresa instanţei de judecată.

Între timp, fata agresată a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Adolescenta se află sub supraveghere strictă după ce medicii din Baia Mare au fost nevoiţi să o supună la o operaţie de scoatere a splinei şi a unei părţi din pancreas.

Doctorii nu ştiu încă dacă se pune problema unei noi intervenţii chirurgicale, în condiţiile în care fata are în continuare traumatisme abdominale.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)