Bărbat atacat de urs la câţiva kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad: Situația e de nesuportat. Trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând

Bărbat atacat de urs la câţiva kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad: Situația e de nesuportat. Trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând
Foto: Pixabay

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe.

„Un nou atac grav al urşilor a avut loc de data aceasta între Şugaş Băi şi Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă şi primeşte îngrijiri la Spitalul Judeţean”, a scris primarul Antal Arpad, pe Facebook.

Primarul din Sfântu Gheorghe vrea„o acţiune decisivă” împotriva urșilor agresivi

Antal Arpad a subiniat apoi că e nevoie de „o acţiune decisivă” pentru a stopa atacurile urşilor, căci situația a devenit „de nesuportat”

„Cred că este important să protejăm mediul natural şi urşii, dar viaţa oamenilor este cea mai importantă! Ştiu că atacurile urşilor sunt o problemă sensibilă pentru mulţi oameni, dar este nevoie de o acţiune decisivă şi nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase”, a continuat primarul.

El a precizat că s-a ajuns în această situație pentru că, acum cinci ani, vânarea de carnivore mari a fost interzisă: „Oameni nevinovaţi plătesc preţul acestei decizii extreme”.

„Această situaţie este acum de nesuportat şi trebuie găsită o soluţie la problema urşilor cât mai curând posibil, pentru că această situaţie a depăşit limita normalităţii, iar echilibrul dintre om şi vânatul mare periculos a fost rupt”, a mai scris Antal Arpad.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, citat de Agerpres, victima, în vârstă de 50 de ani, a ajuns la unitatea medicală cu multiple muşcături şi zgârieturi în zona scalpului şi pe partea superioară a corpului.

Urmăriți B1TV.ro și pe