Băsescu, dezvăluiri incredibile: Protocoalele SRI ar putea duce la redeschiderea a 322 de dosare (VIDEO)

Băsescu, dezvăluiri incredibile: Protocoalele SRI ar putea duce la redeschiderea a 322 de dosare (VIDEO)

Peste 300 de dosare ar trebui redeschise! Fostul preşedinte al României Traian Băsescu afirmă că aceste dosare au fost făcute pe baza protocoalelor dintre SRI şi instituțiile din sistemul judiciar, iar acum aceste anchete trebuie refăcute.

„Ştiţi când e esenţial, şi aici Manda va da măsura valorii lui, Hellvig a recunoscut că au fost 322 de planuri de acţiune comune făcute în baza protocolului cu oameni care au fost condamnaţi. Sunt 322 de dosare. Dar acele dosare trebuie redeschise. E obligatoriu, pentru că altfel avem 322 de dosare care sunt măsluite. Le-a cerut Comisia SRI şi aşa cum se dă lege pentru desecretizatea CSAT 17/2005 să mai adauge un articol să se desecretizeze cele 322 de planuri comune de acţiune. Hellvig a spus că le desecretizează şi le predă Comisiei SRI”, a afirmat Traian Băsescu, joi seară, pentru B1 TV.

Fostul președinte al României a adăugat că o astfel de măsură ar fi necesară pentru a vedea câte dintre aceste dosare au fost afectate de aceste acțiuni comune ale SRI și instituții din sistemul judiciar, încheiat în anul 2009.

„Aşa a declarat Hellvig că sunt 322 de planuri de acţiune comune, în baza protocolului din 2009. S-ar putea ca acel plan de acţiune să fi dus la un proces. Poate nu toate cele 322 de planuri au dus la un proces. Cu un astfel de document eu am sesizat Inspecţia Judiciară, CSM şi Ministerul Justiţiei, care este strict secret, dar sunt 322, ori aici Tudorel Toader are dreptate. Să vedem care sunt dosarele care au fost afectate de această colaborare şi cum s-a făcut. Sunt destul dosare în care procurorii nu au avut proba, dar au avut declaraţiile, denunţurile, altfel spus”, a conchis Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe