Băsescu: Nu Preşedinţia a fost implicată în retrocedări ilegale, ci Daniel Moldoveanu, şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii

Băsescu: Nu Preşedinţia a fost implicată în retrocedări ilegale, ci Daniel Moldoveanu, şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii

Fostul preşedinte Traian Băsescu vine cu precizări privind informațiile apărute în presă despre implicarea unui apropiat al Administrației Prezidențiale de dinainte de 2014 într-un dosar ANRP.

Acesta precizează că nu Administraţia Prezidenţială a fost implicată în retrocedări ilegale, ci, aşa cum reiese şi din declaraţiile lui Horia Simu şi din comunicatul DNA, consilierul de stat Daniel Moldoveanu, şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii.

"Constat că, în spaţiul public, există o dezbatere cu privire la implicarea Administraţiei Prezidenţiale şi a unui "consilier prezidenţial" din timpul mandatului meu în fapte de corupţie referitoare la retrocedări făcute de ANRP.
Resping categoric acest tip de abordare!
Din declaraţiile domnului Horia Simu şi comunicatul DNA, rezultă clar că este vorba despre o persoană şi nu despre întreaga Administraţie Prezidenţială.
Mai exact, rezultă că este vorba despre Daniel Moldoveanu, consilier de stat şi nu prezidenţial şi care îndeplinea funcţia de ŞEF AL COMUNITĂŢII NAŢIONALE DE INFORMAŢII…", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Miliardarul Horia Simu, inculpat în dosarul retrocedărilor ilegale, face acuzaţii grave la adresa fostului consilier Daniel Moldoveanu şi spune că acesta s-a grăbit anul trecut, la două săptămâni dupa arestarea lui Simu, să se autodenunţe pentru a scăpa de închisoare. Şi nu sunt singurele acuzaţii care i se aduc fostului consilier, informează B1TV. Horia Simu susţine că Moldoveanu a intermediat și alte revendicări sau tranzacții comerciale în care nu avea atribuții legale. (Detalii AICI)

Ultima oră