Bătaie generală între 90 de români la un loc de joacă, în Germania. De la ce a pornit scandalul

Bătaie generală între 90 de români la un loc de joacă, în Germania. De la ce a pornit scandalul
O tânără de 20 de ani, care dorea să aplaneze disputa, a fost bătută și a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost dusă cu ambulanța la spital, sursă foto: captură YT

O dispută verbală la un loc de joacă din nordul orașului Dortmund a degenerat într-o încăierare în toată regula, în care au fost implicați nu mai puțin de 90 de oameni, toți români, afată Digi24.

S-au înjurat pe terenul de joacă

În urma incidentului, poliția germană investighează 6 suspecți, cu vârste cuprinde între 12 și 42 de ani. Poliția a fost sesizată la numărul unic de urgențe, marți, 4 octombrie, în jurul orei 18:40, cu privire la un incident violent izbucnit la un loc de joacă, în care erau implicate 20 de persoane.

Dar, în numai câteva minute, grupul s-a extins, astfel că la sosirea echipajelor de poliției era de 90 de persoane, potrivit waz.de.

„Prima echipă de patrulare a reușit să separe adversarii. După ce au venit și celelalte echipaje, s-a instalat rapid calmul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Peter Bandermann.

După primele investigații și discuțiile purtate cu martorii, poliția a aflat ce s-a întâmplat. Un tânăr de 20 de ani care făcea un live video de pe terenul de joacă a fost insultat în timp ce filma, ceea ce a dus la o reacție în lanț cu insulte și îmbrânceli între mai multe persoane aflate în zona respectivă.

O tânără de 20 de ani, care dorea să aplaneze disputa, a fost bătută și a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost dusă cu ambulanța la spital.

Peter Bandermann a spus pentru presa germană că poliția investighează 6 suspecți de 12, 13, 14, 20 și 42 de ani pentru producere de pagube materiale.

Surse din Poliția Dortmund a precizat pentru presă că toți cei implicați sunt români. Parchetul trebuie să decidă cum se va proceda în cazul celor doi băieți care nu au împlinit încă vârsta de răspundere penală.

Urmăriți B1TV.ro și pe