Prahova: O bătrână a fost umilită la Spitalul Județean. „S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze“ (FOTO)

Prahova: O bătrână a fost umilită la Spitalul Județean. „S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze“ (FOTO)
Foto: Max-Media.ro

O bătrână adusă cu ambulanţa la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost dată afară de medicul de gardă pe motiv că este „o boschetăriţă”, scena fiind povestită de un martor pe Facebook.

Bătrâna ”care abia se mai ţinea pe picioare” a fost adusă cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti în data de 31 martie, fiind lăsată să aştepte cinci ore, fără să fie băgată în seamă de personalul spitalului, până să ajungă în faţa unui medic.

Când într-un final a intrat în cabinetul medicului, acesta din urmă ar fi ieşit pe hol şi i-ar fi reproşat asistentei de la triaj că se va ocupa de ea când şi dacă va avea timp.

”31 martie Spitalul Judeţean Ploieşti, Centru primiri urgenţe. O bătrână adusă cu ambulanţa şi lăsată în sala de aşteptare. Orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenţie. Cineva îi dă o banană bătrânei apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea, (trei pahare de apă a băut, săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmiera să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri, o aşează pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. In sala de aşteptare lumea răsuflă uşurată, dupa 5 ore bătranica este băgată în seamă. Dar minunea a ţinut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îl mai deranjeze căci bătrâna ”este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o sa aibă timp”. S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi consideraţi boschertari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmareau fiecare mişcare”, a scris martorul pe Facebook.

Managerul spitalului a precizat că nu are toate elementele pentru a da o explicaţie cu privire la ceea ce s-a întâmplat în data de 31 martie la Unitatea de Primiri Urgenţe, scrie Adevărul.

Foto: Facebook/ Luiza Ilie