Berea germană e în pericol. Industria germană a berii se confruntă cu criza de gaz

Berea germană e în pericol. Industria germană a berii se confruntă cu criza de gaz
sursă foto: captură YT

Ziua Mondială a Berii din 5 august nu a fost la fel de festivă ca în anii precedenți. În această perioadă de criză energetică, este posibil ca sectoarele industriale și alimentare, care sunt cele mai mari consumatoare de gaze, să își reducă semnificativ producția.

După criza din cauza epidemiei, berea se lovește de criza de gaz

Guvernul german a instruit agenția federală pentru rețelele de energie să stabilească prioritățile sectoarelor de activitate care vor fi deservite în cazul unei penurii de aprovizionare cu gaze, în funcție de importanța acestora pentru economia țării.

Întrucât berea este aproape o instituție în Germania, producătorii de bere nu doresc să fie excluși de pe listă, după cum explică Ulrich Biene, purtătorul de cuvânt al mărcii Veltins.

„Trebuie să știm dacă vom avea acces la gazul de care avem nevoie în timpul procesării malțului, primul pas în producția de bere, pentru a nu goli rafturile supermarketurilor dintr-o dată.”

Consumul crește, prețurile cresc

Consumul de bere este din nou în creștere în Germania, cu o creștere de 6,5% în primele șase luni ale anului. Însă creșterea prețurilor la toate materiile prime esențiale de la cereale, la energie și mai nou creșterea costurilor de transport va duce la o scumpire a produsului finit.

În urmă cu un an, un pahar de bere costa 3,60 euro, iar acum costă 4 euro.
Penuria este atât de mare, mai ales în ceea ce privește sticla, încât consumatorii sunt invitați să returneze berile goale la depozit imediat după ce le-au băut.

Urmăriți B1TV.ro și pe