Biserica ține pasul cu tehnologia: Cădelnițe electronice și clopote activate de pe telefonul mobil

Biserica ține pasul cu tehnologia: Cădelnițe electronice și clopote activate de pe telefonul mobil
Foto: bestmanager.ro

La Cluj Napoca are loc un târg dedicat obiectelor bisericești. În cadrul evenimentului sunt prezentate ultimele noutăți din domeniul bisericesc, care în curând ar putea fi întâlnite și în bisericile din România.

Pentru a ține pasul cu tehnologia, biserica ar putea să se modernizeze achiziționând cădelnițe electronice, clopote ce bat la o simplă comandă dată cu ajutorul telefonului mobil sau icoane îmbodopite cu pietre semiprețioase.

Clopotele activate prin intermediul mobilului și au prețuri ce încep de la 10.000. Conform lui Radu Blotor, administrator al unei firmei ce comercializează astfel de obiecte, în România, doar în 2015, au fost achiziționate 300 de astfel de obiecte bisericești.

"Poți să faci ca din oră în oră să îți bată în următorii 50 de ani. Este legat prin satelit la un ceas atomic din Germania. Telecomanda, de la 600 de metri. Poți să fii în New York și să pornești clopotul unde vrei" susține administratorul firmei, potrivit stiripesurse.ro.

Cădelnița electronică are preț de aproximativ 300 de euro, iar comercianții oferă la ea o garanție de 3 ani. Mai mult, pentru aceasta se poate achiziționa și tămâie cu diverse mirosuri.

"Este o tămâie cu granulație mai mică, pentru că electronica dinăuntru gestionează cele trei minute. Dacă în cele trei minute ați terminat, apăsați pe buton, se oprește" spun reprezentatul unui magazin bisericesc. "După ardere, nu emană acel miros de cenușă arsă, neplăcut" adaugă și preotul Constantin Filip.

De modernizare nu duc lipsă nici icoanele din biserică sau veșmintele preoțești. Primele beneficiază de împodobire cu pietre semiprețioasele, iar haine de broderie cu materiale aduse din afară care ajunge și până la 1600 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu