Bistrița: Peste 60.000 de litri de apă, transportați în localități unde au secat fântânile

Bistrița: Peste 60.000 de litri de apă, transportați în localități unde au secat fântânile
Foto: business-forum.ro

Peste 60.000 de litri de apă au fost transportați de către pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în două localități, Beclean și Figa, unde au secat fântânile, din cauza sectetei din ultima perioadă.

Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Nasăud, Marius Rus, a informat, miercuri, printr-un comunicat, că, în ultimele 24 de ore, două autospeciale din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean, respectiv Detașamentul de Pompieri Bistriță, au efectuat opt transporturi de apă menajeră pentru a sprijini mai multe familii din localitățile Figa și Beclean.

„S-a intervenit pentru a sprijini populația din zonă care a rămas fără apă din cauza secetei înregistrate în ultima perioadă pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. S-au transportat peste 60.000 de litri de apă menajeră destinată consumului casnic,” se arată în comunicat.

În zona de câmpie a judetului Bistrița-Năsăud nu s-au mai înregistrat de mult timp precipitații, însă a plouat în zona montană a sa.

Ultima oră
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)
14:21 - Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic