ALERTĂ la Slănic! Un bloc MASIV de sare s-a PRĂBUȘIT într-o galerie din salină: Am crezut că e cutremur

ALERTĂ la Slănic! Un bloc MASIV de sare s-a PRĂBUȘIT într-o galerie din salină: Am crezut că e cutremur
Foto: Razvan Serbu

Reprezentanții minei din Slănic au anunțat că un bloc de sare s-a desprins și a picat într-o galerie din Mina Carol de la Salina Slănic.

De asemenea, aceștia au susținut că nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime, incidentul producându-se în una din galeriile care nu a mai fost exploatată de ani buni, informează observatorulph.ro.

„În mina Carol, care este închisă, s-a desprins un bloc de sare cunoscut sub denumirea de Moldova. Zgomotul a fost resimțit în centrul orașului, dar nu există niciun pericol. Activitatea de exploatare și cea turistică nu au fost afectate”, a declarat liderul de sindicat, Alexandru Drăgoi.

Potrivit localnicilor din zona centrală a orașului, trepidațiile și zgomotul, cauzate de prăbușirea blocului de 90 de tone de sare, au fost resimțite asemenea unui cutremur.

„Am crezut că e cutremur! La șapte dimineața s-a auzit o bubuitură puternică în subteran și au zăngănit geamurile, ca la un seism”, susține un localnic, care a sesizat incidentul redacției observatorulph.ro.

Tags:
Ultima oră