Blue Air: Un bărbat a încercat să intre peste piloți la bordul unui avion

Blue Air: Un bărbat a încercat să intre peste piloți la bordul unui avion

Un bărbat, de 27 de ani, a forţat uşa cockpit-ului unui avion Blue Air, încercând să intre peste piloţi în timpul zborului pe cursa Birmingham – Bucureşti.

Bulgarul a încercat să intre în cockpit forţând uşa şi întrebând-o pe şefa de cabină care este codul de acces, după care, când a observat că nu îl obţine a început să aibă „un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate și limbaj incoerent”, potrivit unui comunicat de presă al Blue Air.

Astfel, unul dintre membrii echipajului, împreună cu doi pasageri, au reuşit să-l lege pe bărbat, imobilizându-l până la aterizare, iar „comandantul a anunțat autoritățile de pe aeroportul Otopeni”.

„Întrucât comportamentul pasagerului în vârstă de 27 de ani a continuat să se deterioreze și respectând procedurile în vigoare, echipajul a decis imobilizarea și plasarea lui în partea din spate a cabinei. Pasagerul nu a opus rezistență, nu a existat panică la bord în niciun moment, întreaga situație fiind gestionată cu maxim de profesionalism de echipajul nostru experimentat și bine pregătit. Pasagerii au mulțumit echipajului nostru pentru discreția, calmul și siguranța în decizii cu care s-a gestionat această situație. Siguranța pasagerilor noștri este o prioritate, iar procedurile și pregătirea foarte bună a membrilor echipajului nostru ne permit să o garantăm la fiecare zbor” se precizeză în comunicat..
Tânărul a fost preluat de autorităţi la aterizare.