Bogdan Olteanu a demisionat din funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României

Bogdan Olteanu a demisionat din funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României

Bogdan Olteanu a demisionat luni din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, informează Mediafax. Informația a fost confirmată de avocatul lui Olteanu.

Demisia lui Bogdan Olteanu vine după ce acesta a fost reținut și apoi plasat în arest la domiciliu, la sfârșitul săptămânii trecute, fiind acuzat de trafic de influență, faptă care ar fi fost comisă în anul 2008, când acesta ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Potrivit procurorilor anticorupție, Olteanu ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru a-l susţine în funcţia de guvernator al Deltei pe jurnalistul Liviu Mihaiu.

Bogdan Olteanu a anunțat imediat după ieșirea din arest că va demisiona din funcția de viceguvernator.

"E un moment greu. E un moment trist şi o perioadă foarte tristă, sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viaţă normală. Până la acel moment voi face ceea ce onoarea şi respectul faţă de instituţia din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea Băncii Naţionale şi voi urma să îmi susţin cauza în justiţie", a declarat Bogdan Olteanu.