Bosnia și Herțegovina impune restricții pentru români: Intrarea în țară cu test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore

Bosnia și Herțegovina impune restricții pentru români: Intrarea în țară cu test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore

Ministerul Afacerilor Externe informează, în cadrul unui comunicat, faptul că autoritățile din Bosnia și Herțegovina au luat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul statului.

Mai exact, începând cu data de 16 iulie, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, le va fi permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina doar prin prezentarea unui test COVID-19 negativ, efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul acestei țări.

Regimul de tranzit va rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul șederii. Așadar, cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina numai în scopul revenirii în România (sau în statul de reședință), cu condiția să nu se cazeze sau să înnopteze pe teritoriul acestui stat. Pentru a intra pe teritoriul Bosniei și Herțegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii pașaportului și nu a cărții de identitate, ca document de călătorie

De menționat mai este faptul că tranzitul în scop turistic este permisdoarpecoridorulNeum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația).

În ceea ce privește transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru această categorie, mai informează MAE, amintind că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo:+387 33 66 88 93;+387 33 214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă sau cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice:+387 61 428 354. MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet:https://www.mae.ro/node/51903,https://sarajevo.mae.ro/ șihttp://www.mae.ro/.

Certificate false de teste negative pentru COVID-19 la frontiera cu Grecia

Recent, la punctul de trecere a frontierei din Bulgaria înGrecia, Promachonas, au fost identificate documente false care certifică un test negativ pentru COVID-19.

Potrivit postului de televiziuneMeha TVpentru o sumă de 30 de euro, unii turiști au vrut să evite astfel o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.

De aceea, certificatele sunt verificate pentru a vedea dacă au fost eliberate de centrele de control autorizate pentru testatea pentru COVID-19 din Bulgaria și România.

Cât costă testul de depistare pentru SARS-CoV-2

Românii care merg înGreciaîn această perioadă trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, iar din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

Dacă în urmă cu câteva zile singurele centre unde se efectuau teste pentru coronavirus erau clinicile private, acum românii pot efectua teste la cerere, contra cost, și în centrele DSP.

În funcție de tipul unității de testare, dacă este de stat sau privată, precum și în funcție de durata aflării rezultatelor,prețurile variază considerabil. Astfel românii care aleg DSP-urile pentru efectuarea testelor pentru deistarea noului coronavirus trebuie să scoată din buzunar 250 de lei, iar aflarea rezultatului poate dura între 48 și 72 de ore, așa cumau declaratpentru B1.RO un reprezentant al DSP Vrancea.

Cei care optează însă pentru clinicile private din București sau din marile orașe, trebuie să știe că prețul unui test variază între 280 și 350 de lei. Cel de 350 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”