Brașovul rămâne fără autobuze electrice, după ce unul dintre mijloacele de transport a luat foc în trafic

Brașovul rămâne fără autobuze electrice, după ce unul dintre mijloacele de transport a luat foc în trafic
Brașovul rămâne fără autobuze electrice. Sursa: Facebook/Primaria Brasov

Regia de Transport Local a decis să retragă cele 60 de autobuze electrice care circulau în oraș, după ce unul dintre mijloacele de transport a luat foc în trafic.

Intervenția pompierilor a durat mai bine de jumătate de oră, însă, din fericire, călătorii au coborât în siguranță, potrivit stirileprotv.ro.

Un pasager i-a atras atenția șoferului

Un călător este cel care a atenționat șoferul autobuzului că se simte miros de fum. La fața locului, au intervenit pompierii cu o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

„Astăzi, în jurul orelor 13:30, şoferul unui autobuz care circula pe linia 34 a fost sesizat de un călător că, în salonul maşinii, se simte miros de fum. Imediat, şoferul a oprit autobuzul şi a deschis uşile pentru coborârea călătorilor, iar apoi a sunat la 112”, a precizat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al societăţii de transport în comun din Braşov, RATBV.

„Am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la compartimentul motor al unui autobuz electric în municipiul Braşov. La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Toţi călătorii care erau în autobuz s-au auto evacuat până la sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime”, a transmis maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Autobuzele au fost retrase din circulație

În urma incidentului, Regia de Transport a declanșat o anchetă tehnică și i-a chemat pe reprezentanții companiilor care au produs vehiculele electrice și acumulatorii.

Între timp, pe trasee vor circula autobuzele clasice.

Urmăriți B1TV.ro și pe