București: 14 persoane au fost reținute pentru încăierare, amenințare și lupte de stradă

București: 14 persoane au fost reținute pentru încăierare, amenințare și lupte de stradă
Foto: adevarul.ro

Un număr de 14 persoane au fost reținute, joi, după ce polițiștii bucureșteni au descins la 11 adrese în cadrul unei acţiuni pentru destructurarea a două grupări rivale, specializate în infracţiuni cu violenţă, care s-ar fi implicat în mai multe lupte de stradă, informează Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.

„În fapt, în perioada iunie – octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4 şi Secţiei 26 au documentat activitatea a două grupuri, cu preocupări pe linia săvârşirii de infracţiuni cu violenţă, în special tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală, şantaj, cămătărie, conflicte care au generat mai multe evenimente stradale, infracţiuni ce fac obiectul a opt dosare penale”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Surse din Poliție au afirmat că între membrii celor două grupări exista un conflict mai vechi, generat de o datorie de 100 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat multe cuţite, bâte, bastoane telescopice, săbii, un pistol cu electroşoc, precum şi un pistol cu gaze cu 66 de cartuşe şi un pistol air-soft.

De asemenea, au fost găsite şi 10.100 de ţigarete de contrabandă.

Cele 14 persoane au fost reținute pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare, ameninţare, loviri şi alte violenţe, distrugere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu ţigări. Acestea urmează să fie prezentate instanţei Judecătoriei Sectiorului 4 cu propunere de arestare pereventivă.