București: Peste 550 de apeluri la Serviciul de Ambulanță, 48 de persoane au leșinat din cauza căldurii excesive

București: Peste 550 de apeluri la Serviciul de Ambulanță, 48 de persoane au leșinat din cauza căldurii excesive

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a înregistrat, luni, în intervalul 08:00 – 15:00, peste 550 de apeluri, 48 dintre acestea fiind pentru persoane care au leșinat din cauza căldurii în spații publice.
„Numărul apelurilor a crescut luni, astfel că în primele şapte ore au fost înregistrate 560 de solicitări, dintre care 248 de urgenţe. Din totalul urgenţelor, 48 au fost pentru leşinuri în locuri publice. Până acum, nu am înregistrat niciun caz de insolaţie”, a explicat medicul Alis Grasu, manager SABI.

Aceasta a recomandat ca deplasările prin soare să nu fie făcute la orele amiezii, în principiu pentru persoanele în vârstă și familiile cu copii mici.

„Copiii mici trebuie feriţi de expunerea la soare la orele amiezei. De fapt, grija faţă de copiii mici va fi una specială în aceste zile. Atât temperatura din cameră, cât şi alimentaţia trebuie reglate în funcţie de condiţiile meteo. De asemenea, persoanele cu suferinţe cronice cardiace, renale, neurologice sau cu diabet trebuie să respecte indicaţiile medicilor”, a mai spus managerul SABI, citat de Mediafax.

Meteorologii au anunțat, luni, pentru București, cod galben de caniculă, în timp ce marți Capitala se va afla sub avertizare cod portocaliu.