CAB a pus sechestru pe garsoniera, o treime din pensie şi acţiunile la SIF ale lui Alexandru Vişinescu

CAB a pus sechestru pe garsoniera, o treime din pensie şi acţiunile la SIF ale lui Alexandru Vişinescu

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, punerea sub sechestru asigurător a asupra mai multor buni deținute de Alexandru Vișinescu, în dosarul în care acesta este judecat pentru moartea a 12 deţinuţi politici.

Magistrații au instituit acest sechestru pentru „garantarea reparării pagubei”, până la concurenţa sumei de 660.000 de euro, informează Mediafax.

Astfel, judecătorii au pus sechestru asupra garsonierei în care locuieşte Vişinescu, care este evaluată la 78.450 de lei. Sechestru asigurător a fost pus şi pe 12 acţiuni deţinute la SIF1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova SA, 64 de acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 77 de acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 21 de acţiuni deţinute la SIF5 Oltenia SA, precum şi pe dividendele la care acţiunile respective dau dreptul.

„Instituie, în acelaşi scop, poprire asigurătorie asupra unei cote de 1/3 din pensia, în valoare netă de 3.376 lei, încasată de inculpat de la Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, cu reţinerea acesteia de către terţul poprit”, se mai arată în decizia de miercuri a CAB.

Tot miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca statul român, reprezentat de Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor să fie părţi responsabile civilmente în dosarul lui Vişinescu, astfel încât dacă instanţa va dispune plata unor daune morale, cele trei instituţii vor plăti şi ele, alături de Vişinescu.

Următorul termen de judecată din acest dosar a fost stabilit pentru 5 noiembrie.