CORONAVIRUS | Cadru medical de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, testat pozitiv

CORONAVIRUS | Cadru medical de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, testat pozitiv

Un cadru medical de la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, la nivelul întregului județ 21 de persoane fiind diagnosticate cu Covid-19, dintre care şapte au fost declarate vindecate şi externate, una a decedat şi 13 sunt internate.

În cazul cadrului medical, Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă epidemiologică. Astfel că, au fost recoltate 19 probe de la personalul din secţie, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea, citat de Agerpres.

Raport: Una din șapte persoane cu COVID-19 din România este cadru medical

Potrivit unui raport publicat de Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), pentru săptămâna 13-19 aprilie, unul din șapte cazuri de contaminare cu noul coronavirus în România este al unui cadru medical.

Totodată, raportul precizează că 84.5% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate.

Cinci cadre medicale din România s-au stins din viață din cauza Covid-19

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus în România, cinci cadre medicale au murit fiind răpuși de noul virus.

Este vorba de un medic din Constanța, care a fost contact direct cu primul pacient din Constanța bolnav cu noul coronavirus, un ambulanțier din Suceava, o asistentă de la Spitalul Militar Brașov, o asistentă din Țăndărei și una din Constanța.

Peste 11.000 de români, testați pozitiv

Potrivit unui raport prezentat duminică de Grupul de Comunicare Strategică, în România sunt, în present, 11.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 608 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 2.600, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 236 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 3.054 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

În raport se mai menționează că, până acum, 1.512 conaționali au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, cei mai mulți, în Italia și Spania. Concret, este vorba despre 1.157 de români din Italia, 196 din Spania, 26 din Franța, 16 din Germania, 64 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 3 din SUA, 4 din Austria, 3 din Belgia, 2 din Indonezia, 2 din Elveția, 2 din Turcia și câte unul din Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la raportara de vineri, alți trei români din afara țării au fost răpuși de infecția cu COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 73. Este vorba despre 19 români din Italia, 16 din Franța, 23 din Marea Britanie, 7 din Spania, 3 din Germania, 2 din Belgia, unul din Suedia, unul din Elveția și unul din SUA.

În același timp, 21 de români din străinătate au fost declarați vindecați, după cum urmează: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.