Cal bătut cu bestialitate în Gorj pentru că nu mai avea forță să tragă căruța la care era înhămat (VIDEO)

Cal bătut cu bestialitate în Gorj pentru că nu mai avea forță să tragă căruța la care era înhămat (VIDEO)
Foto: Robintel.ro

Scene de o cruzime fără margini într-un sat din judeţul Gorj. Un cal a fost bătut cu bestialitate până s-a prăbuşit. Animalul a fost maltratat de propriul stăpân, furios că acesta nu mai putea transporta greutatea din căruţa la care era înhămat.

Fără milă, un bărbat şi-a biciuit minute întregi animalele. Pe imaginile care au circulat pe internet, filmate în satul Groşerea din judeţul Gorj, se vede clar cum, răpus de durere, unul dintre cai cedează şi se prăbuşeşte.

Şi mai înverşunat, stăpânul animalului a continuat să lovească. Şi mai puternic, peste picioare, pentru a-l convinge să pornească la drum. Epuizat, animalul a căzut din nou la pământ, iar loviturile de bici i-au fost aplicate cu aceeaşi cruzie pe întreg corpul. La întreaga scenă asistă un al doilea bărbat care nu a intervenit însă.

”Ca urmare a articolului publicat în mass media, conducerea Inspectoratului de Poliție Gorj a dispus cercetări pentru identificarea celor două persoane. Polițiștii din cadrul poliției Târgu Cărbunești au identificat cele două persoane, 60, respectiv 35 de ani, ambii din Comuna Aninoasa”, a explicat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

În România, legea privind protecţia animalelor pedepseşte actele de violenţă asupra necuvântătoarelor.

”Din punctul nostru de vedere, sanitar veterinar, vom aplica o sancțiune pentru rele tratamente animalului. Acest fapt se poate considera și infracțiune. Proprietarul, o pedeapsă de la o luna sau amendă penală, 100 de milioane de lei”, a precizat Ion Iliuță, director DSV.

Anul trecut, doi proprietari din satul Bengeşti, din acelaşi judeţ au primit câte 2.000 de lei amendă pentru că şi-au lăsat animalele în ploaie şi noroi.

Un om bate cu bestialitate un cal în județul Gorj

Embed:

Tags: