Ministrul Sănătății, explicații în cazul tânărului care a murit, după ce a așteptat doi ani un transplant (VIDEO)

Ministrul Sănătății, explicații în cazul tânărului care a murit, după ce a așteptat doi ani un transplant (VIDEO)

Călin Fărcaş, baiatul din Brașov care a protestat cu aparatul de oxigen lângă el, ca să-şi ceară dreptul la viaţă, s-a stins luni seară la Institutul Marius Nasta din Capitală, informează B1 TV. Tânărul reuşise să strângă cei 200.000 de euro necesari transplantului de plămâni.

Contrar afirmațiilor apărute în presă inițial, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, susține că Eurotransplant nu adenunțat protocolul încheiat cu România. Problema în acest caz este, însă, că pacientul nu a fost acceptat de nicio clinică din străinătate.

”Protocolul e în vigoare, nu a fost denunțat de Eurostransplant, deși a fost o perioadă în care statul român nu și-a respectat obligațiile, pentru că nu a donat organe Eurotransplantului. Anul acesta a donat două organe, deci ne-am respectat obligațiile. Taxa de un milion de euro pentru aderare la Eurotransplant nu e o problemă, ci să ne respectăm obligațiile.

Acum câteva zile s-a și modiicat ordinul 50, care prevede criteriile de trimitere a pacienților în străinătate, deci birocrația e mult mai redusă.

Din informațiile pe care le am de la spitalul care l-a evaluat ultima dată, pacientul nu a fost acceptat de nicio clinică din străinătate. Din presă am aflat că a fost acceptat în India, dar specialiștii spun că nu ar fi rezistat transportului”, a declarat Sorina Pintea, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.