Călin Mitică și Teodor Graviș, arestați la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul de corupţie în domeniul feroviar

Călin Mitică și Teodor Graviș, arestați la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul de corupţie în domeniul feroviar
Foto: ziaruldeinvestigatii.ro

Omul de afaceri Călin Mitică,  care controlează SC Remarul 16 Februarie și SC Transferoviar Grup, Teodor Gavriș, șef Serviciu Automotoare și ulterior director de tracțiune în cadrul SNTFC CFR Călători, și alte cinci persoane au fost plasați în arest la domiciliu, în dosarul ce privește acte de corupție în activități de transport feroviar, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Simona Trestian, a declarat, joi, că măsura arestării la domiciliu a fost luată pentru 30 de zile.

Măsură a fost luată în cursul nopții de miercuri spre joi, după mai multe ore de audieri.

Potrivit Simonei Trestian, această măsură a fost luată și în cazul celorlalte persoane din dosar.

Printre persoanele aflate în arest la domiciliu se află și Laurențiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA — Sucursala Regională de Căi Ferate Galați, acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată. Ceilalți patru arestați sunt: Kinga Mădărășan, director general SC Transferoviar Grup, Adrian Ștefan, director de infrastructură al aceleiași firme, Georgel Mihuț, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Bărbăcuți, director general SC Remarul 16 Februarie.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Călin Mitică este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și mai multe infracțiuni de dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, trafic de influență, complicitate la cumpărare de influență, la dare de mită și la spălare de bani, majoritatea în formă continuată, iar Teodor Gravriș, pentru luare de mită, abuz în serviciu și complicitate la spălare de bani, toate în formă continuată.