Călin Popescu Tăriceanu, critici dure pentru Comisia Europeană pe tema protocoalelor: Are o responsabilitate în tot ce se întâmplă aici, nu îmi imaginez că îşi va asuma

Călin Popescu Tăriceanu, critici dure pentru Comisia Europeană pe tema protocoalelor: Are o responsabilitate în tot ce se întâmplă aici, nu îmi imaginez că îşi va asuma

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu susține că chestiunea protocoalelor secrete închieate între instituții trebuia menționată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare instituit de Comisia Europeană, însă și-a exprimat convingerea că reprezentanții Comisiei Europene nu-și vor asuma nicio răspundere în acest sens.

„Noi suntem de 10 ani într-un parteneriat cu Comisia europeană privind MCV. Timp de 10 ani, rapoartele consemnau progrese şi de fiecare dată se mai adăuga ceva. Am etichetat aceste lucruri drept «ţinte în mişcare». Acest MCV instituit pentru a consolida justiţia a făcut tot timpul rapoarte interesante, dar în niciun raport nu apar problemele pe care le-am semnalat de atâţia ani.

Comisia Europeană are o responsabilitate în tot ce se întâmplă aici, nu îmi imaginez că îşi va asuma. Nu trebuie să ne aşteptăm de la Comisia Europeană să recunoască că au făcut o treabă superficială sau că au ştiut şi că n-au spus nimic.

Rămâne ca noi, ca români, instituţiile statului să îşi facă treaba şi să ducă lucrurile până la capăt.

Adăugările la lege nepermise nu pot să rămână la nivelul unei simple constatări şi să ne văicărim. Cred că trebuie anumite responsabilităţi să fie asumate.”, a declarat Tăriceanu în cadrul unei emisiuni televizate.

Ultima oră
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia