Campania ANAF, făcută cu o agenție al cărei reprezentant a fost condamnat în trecut pentru falsificarea unor documente

Campania ANAF, făcută cu o agenție al cărei reprezentant a fost condamnat în trecut pentru falsificarea unor documente
Foto: specialarad.ro

ANAF a desemnat căștigatorul licitației pentru derularea unei campanii publicitare pentru diminuarea percepției negative a populației cu privire la corupția inspectorilor fiscali, potrivit paginademedia.ro.

Media One SRL a fost desemnată câștigătoare și este firma de publicitate din Ploiești care a câștigat mai multe contracte cu instituții ale statului.

În urmă cu câțiva ani, o reprezentantă a agenției, Rudeanu Cristina Maria, a fost condamnată definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare pentru falsificarea documentelor unei licitatii media la care Media One participa. Firma participa în 2008 la o licitație pentru un contract cu Ministerul Finanțelor. Atunci, după cum menționa referatul DNA, ”constatând aceste nereguli,contractul de servicii a fost suspendat, nefiind efectuate plăţi”.

Reprezentantii Media One au precizat ca Rudeanu Cristina Maria este în continuare angajată în cadrul agenției.

Potrivit informatiilor publicate miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), firma care a castigat licitatia ANAF pentru derularea unei campanii publicitare care are ca obiective diminuarea perceptiei negative a populatiei cu privire la nivelul coruptiei in randul inspectorilor fiscali și constientizarea angajatilor Fiscului cu privire la riscurile la care se expun prin comiterea faptelor de coruptie"

În cadrul acestei licitatii, ANAF a primit 5 oferte, iar dintre acestea, doar 3 au fost declarate admisibile, castigatoare fiind oferta Media One. Valoarea estimata fara TVA a contractului de servicii de publicitate a fost de 639.866 lei (peste 33.000 de euro).

Agentia Media One este mentionata intr-un dosar DNA, in urma caruia, in martie 2011 "RUDEANU CRISTINA MARIA, reprezentant al SC Media One S.R.L., a fost condamnata definitiv la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: participaţie improprie la tentativa infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale".

"La data de 27 octombrie 2008, între Ministerul Economiei şi Finanţelor – Autoritate Contractantă, Ministerul Public – autoritate de implementare/beneficiar şi S.C. Media One S.R.L. – prestator servicii s-a încheiat un contract de servicii pentru implementarea proiectului „Creşterea capacităţii instituţionale a României de protecţie a drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială, subcomponenta 9 – Creşterea conştientizării publicului” finanţat din fonduri PHARE. Contractul avea ca obiect realizarea unei campanii de conştientizare care să atragă atenţia asupra aspectelor ce ţin de protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială, a cărei realizare ar fi permis firmei S.C. Media One S.R.L. să obţină o suma de până la 128.693,76 euro din fondurile Programului PHARE al Uniunii Europene.

În cursul lunii august 2008, cu ocazia organizării licitaţiei de atribuire a acestui contract, inculpata Rudeanu Cristina Maria, în calitate de reprezentant al SC Media One S.R.L., a falsificat mai multe documente de participare la licitaţie (scrisoarea de garanţie bancară, certificatul de atestare fiscală, certificatul fiscal privind impozitele şi taxele etc.) documente care au fost prezentate Autorităţii Contractante de către alţi reprezentanţi ai acestei firme, cu consecinţa câştigării licitaţiei de către S.C. Media One S.R.L. Mai mult, după încheierea contractului, inculpata a mai prezentat alte două documente contrafăcute (scrisoarea de garanţie bancară de bună execuţie şi erata la acest act). Constatând aceste nereguli, contractul de servicii a fost suspendat, nefiind efectuate plăţi", este precizat în rechizitoriul întocmit.

Reprezentantii Media One au spus că Rudeanu Cristina Maria este angajata in cadrul agentiei, dar ca este in concediu.Din acest motiv, Paginademedia.ro a transmis solicitare atat catre ANAF cat si catre Media One pentru a comenta aceasta situatie, respectiv ca o campanie publicitara impotriva coruptiei va fi derulata tocmai de o agentie al carei reprezentant a fost condamnat penal pentru falsificarea documentelor unei licitatii media.