Când prognozează medicii că va scădea numărul de bolnavi COVID-19 spitalizați? Care va fi situația în perioada sărbătorilor de iarnă? (VIDEO)

Când prognozează medicii că va scădea numărul de bolnavi COVID-19 spitalizați? Care va fi situația în perioada sărbătorilor de iarnă? (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Numărul de infectări COVID a început să scadă la nivel național, însă va mai trece cel puțin 10 zile până când numărul de bolnavi spitalizați va scădea, iar sistemul sanitar va putea să resufle ușurat, a declarat medicul Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca, în emisiunea Talk B1 de sâmbătă, prezentată de Andreea Moraru, pe B1 TV.

„Într-adevăr, înregistrăm o scădere a numărului de cazuri cu această zona de platou după cum se prefigurează însă în AŢI, ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul diagnosticaților de acum 2 săptămâni. Deci va mai fi nevoie de o perioadă de aproximativ 10 zile pentru a înregistra o scădere a numărului de pacienţi din Terapie Intensivă.

Această zonă platou de 8000-9000 de infectări pe zi este în continuare prea ridicat pentru că sistemul medical este în continuare supraaglomerat, personalul medical, epuizat, după un val 4 atât de intens. Este nevoie să ajungem la sub 4000 de cazuri ca să dăm posibilitatea sistemului sanitar să se reconfigureze”, a explicat medicul Radu Țincu.

Cele mai puține infectări COVID s-ar putea înregistra la începutul lunii decembrie

Începutul lunii decembrie ar putea fi o perioadă mai liniștită pentru sistemul sanitar, dacă trendul continuă să fie descrescător, crede medicul Adrian Marinescu.

„Probabil că de la începutul lui decembrie, mergem pe același trend descendent, vom vedea o scădere clară pe secțiile de Terapia Intensivă. Ce mi se pare mai important decât se a întâmpla de sărbătorile de iarnă, mi se pare ce va fi în primăvară. Calculul pe care noi l-am făcut, ca vom avea o protecţie a populaţiei care să fie confortabilă, să sperăm că se va întâmpla. Vreau să sper că rata de vaccinare va crește la 80%”, a explicat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Numărul de noi infectări COVID este în scădere

Duminică, 7 noiembrie au fost raportate 5.293 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, înregistrate în ultimele 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.485. Dintre acestea, 1.868 sunt internate la ATI.

În intervalul 06.11.2021 (10:00) – 07.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 273 de decese (143 bărbați și 130 femei), din care 10 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale.

Urmăriți B1TV.ro și pe