Carantinarea zonei metropolitane București, respinsă oficial de CNSU. Ce prevede hotărârea adoptată vineri seară (DOCUMENT)

Carantinarea zonei metropolitane București, respinsă oficial de CNSU. Ce prevede hotărârea adoptată vineri seară (DOCUMENT)
Foto: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu a validat propunerea formulată Institutul Național de Sănătate Publică pentru instituirea carantinei la nivelul zonei metropolitane București, conform hotărârii aprobate vineri, însă a dispus intensificarea verificărilor pentru a asigura respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Hotărârea CNSU nr. 87 din 15 octombrie 2021 poate fi consultată integral AICI

CNSU a respins oficial carantinarea zonei metropolitane București

Decizia adoptată vineri seară prevede intensificarea controalelor pentru a verifica măsura în care sunt respectate regulile de protecție sanitară.

„Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului să intensifice acțiunile de control a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor
pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare”, se arată în Hotărârea CNSU.

Totodată, ar putea fi introduse noi măsuri de protecție sanitară.

„Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București, județului Ilfov și celorlalte zone cu incidență ridicată și să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii”, se mai arată în aceeași hotărâre.

Ilfov este județul cu cea mai mare incidență din țară – 16,26 la bilanțul de vineri. Prea departe nu este nici Municipiul București, care astăzi a ajuns la o rată de infectare de 15,83 la mia de locuitori.