Care este starea episcopului Ignatie al Hușilor, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Care este starea episcopului Ignatie al Hușilor, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus
Foto: episcopiahusilor.ro

Episcopul Ignatie al Hușilor a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind internat, miercuri seară, la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad.

Care este starea episcopului Ignatie al Hușilor în urma infectării cu SARS-CoV-2

Episcopul Huşilor a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a efectuat testul şi apoi s-a autoizolat până la aflarea rezultatului.

În urma testării pozitive, eprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească o serie de măsuri.

Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, luni, în ajunul Sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, Episcopul Huşilor a săvârşit slujba Vecerniei Mari şi a Litiei în Parohia Bârzeşti, Protopopiatul Vaslui. Cu prilejul vizitei pastorale la Bârzeşti, Ignatie a sfinţit şi izvoarele de apă captate la marginea localităţii, precum şi casa de prăznuire a parohiei.

Încă de la debutul pandemiei de SARS-CoV-2, Ignatie a iniţiat mai multe campanii de strângere de fonduri şi echipamente medicale pentru spitalele din judeţul Vaslui.

De asemenea, acesta a îndemnat oamenii să respecte recomandările primite de la medici, dar şi să fie mai atenţi, mai disciplinaţi cu ei înşişi şi a transmis că „putem folosi momentele dificile prin care trecem în viaţă pentru a ne repoziţiona faţă de propriul suflet şi faţă de ceea ce dă valoare vieţii”.

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, internat în spital cu coronavirus

Și arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács, a fost internat în spital cu COVID-19, după ce în ultimele zile s-a simţit rău.

Arhiepiscopul a fost internat în data de 8 septembrie, în stare de indispoziţie. Starea sănătăţii sale a început să se deterioreze după 29 august, când, la Şumuleu-Ciuc, a fost sfinţit episcopul auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, László Kerekes, numit de Papa Francisc în cursul anului curent.

Arhiepiscopul a dat semne de răceală la început, de aceea l-a contactat imediat pe medicul de familie. Până marţi seara arhiepiscopul a stat izolat în camera lui, ca să nu pună în pericol sănătatea celor din jur. Tratamentul răcelii nu a dat rezultat, având în continuare febră, tuse seacă, durere de cap, iar în cursul zilei de marţi rezultatul testului de coronavirus al arhiepiscopului a ieşit pozitiv.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat joi, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate alte 1.380 de noi cazuri de COVID-19, în creștere față de ziua precedentă. De asemenea, a crescut și numărul de teste efectuate în același interval -25.185.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 760 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată, autoritățile transmit că 47 de pacienți cu COVID-19 au decedat, cu 4 mai puțin ca în ziua precedentă.

Este vorba despre 25 bărbați și 22 femei, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În acest moment, la ATI sunt internate 459 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus.