Carmen Dan, explicații după alegeri: Poliția a avut de verificat mii de situații ipotetice de fraudă consumând resurse de oameni și timp. În final am constatat că tot noi suntem pe lista vinovaților domnului președinte (VIDEO)

Carmen Dan, explicații după alegeri: Poliția a avut de verificat mii de situații ipotetice de fraudă consumând resurse de oameni și timp. În final am constatat că tot noi suntem pe lista vinovaților domnului președinte (VIDEO)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut luni o conferință de presă în care a încercat să vină cu explicații pentru modul în care s-au desfășurat alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai.

Carmen Dan a susținut că nu a făcut precizări până acum pentru că a fost plecată din țară și a acuzat opinia publică de faptul că ar încerca să o transforme în ”vinovatul de serviciu” pentru orice se întâmplă.

”M-am dorit să înțeleagă lumea că acest minister este unul în care există un mecanism de luare a deciziilor, există oameni care au pregătirea necesară să stabilească atât ce ține de componenta operativă, cât și cea administrativă.

Mi-aș fi dorit să putem spune la momentul potrivit care sunt argumentele noastere, însă în lipsa ministrului această instituție nu are vocile ei care să se facă auzite. Eu am fost prezentă la ultimul consiliu JAI, câteva subiecte au rămas fără răspuns. Probabil de aceea, neștiind nimeni din opinia publică cine sunt acei specialiști din conducerea MAI, singurul vinovat de serviciu este Carmen Dan, pentru orice se întâmplă, oriunde se întâmplă. Mă refer la aspecte care pleacă de la acțiunea individuală a unui angajat până la cele mai importante decizii luate în numele României la nivel european în zona de securitate internă”, a declarat Carmen Dan.

Aceasta a mai anunțat că luni va fi publicat pe site-ul ministerului infomarea MAI privind alegerile din țară și a lansat și un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis.

”A existat o amplă discuție referitoare la organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului. Vă amintiți cererea președintelui privind demisia mea și a domnului Meleșcanu. Vă amintiți și răspunsul meu. Pentru a nu mai lungi acest subiect, am decis ca infomarea MAI privind alegerile din țară să fie făcută publică astăzi pe site-ul Ministerului.

Am vorbit cu doamna prim-ministru și consider că aceasta este cea mai transparaentă abordare. În acest document există câteva aspecte destul de interesante care s-au înregistrat cu tabletele din secțiile de votare conectate la softul SIMPV. Fac mențiunea că nu este în competența și responsabilitatea MAI.

Până la finalul zilei alegerilor am înregistrat peste 9000 de sesizări privind posibile cazuri de vot multiplu. Poliția a avut de verificat mii de situații ipotetice de fraudă consumând resurse de oameni și timp. În final am constatat că tot noi suntem pe lista vinovaților domnului președinte”, a mai spus Carmen Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:10 - România, demers la NATO ca urmare a atacului asupra vasului „Mercer Street”
18:52 - Valeriu Gheorghiță: 90% din secvențierile efectuate săptămâna trecută au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Dacă ritmul de vaccinare nu se schimbă, vom deconta cu toții
18:46 - Google va interzice accesul la serviciile sale pentru anumite variante de Android. Ce posesori de smartphone vor fi afectați direct de noua decizie
18:15 - Un bărbat, cercetat pentru tâlhărie, a fugit în vacanță la Mamaia. Pe litoral a făcut un gest care l-a dat imediat de gol
18:14 - Încă 10.831 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Ultimele date privind campania de imunizare
17:57 - Mulți medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, deși nu se bazează pe argumente științifice. „Unii cred în conspirații, alții nu înțeleg ce citesc din literatura de profil”
17:47 - Kristina Timanowskaja, olimpica bielorusă care a criticat regimul Lukashenko a ajuns la Viena. Sportiva își va continua drumul spre Polonia, unde a primit viză umanitară
17:28 - Florin Cîțu, către miniștri: Nu accept solicitări pentru alocarea suplimentară a 40 de miliarde, când au rămas 20 de miliarde necheltuite
17:05 - Octav Bjoza a suferit un atac vascular cerebral. Președintele Asociației foştilor deţinuţi politici e internat în spital în stare critică (VIDEO)
16:58 - Peste 170 de persoane care au sosit de la Bologna pe Aeroportul Iași au rămas fără bagaje de cală: Nimeni nu ne-a spus nimic