Carmen Dan, despre poliţistul ucis în Timiş: „Cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist atunci când pleacă în misiune” (VIDEO)

Carmen Dan, despre poliţistul ucis în Timiş: Cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist atunci când pleacă în misiune (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Carmen Dan

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru tragedia care a zguduit Poliţia Română după ce duminică un poliţist a fost ucis în misiune în timp ce încerca să captureze un interlop urmărit pentru tâlhărie.

Deşi lideri de sidincat şi ofiţeri de poliţie au vorbit despre slabă dotare a poliţiştilor, ofiţerul ucis fiind dotat cu pistol Carpaţi 74, Carmen Dan susţine că ea ca ministru nu are nicio responsabilitate în echiparea poliţiştilor.

„Eu nu mă scuz şi nu fug de responsabilitate, dar cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist atunci când pleacă în misiune”, a declarat Carmen Dan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ea a spus că aspecte care ţin de această misiune sunt şi vor fi verificate prin Poliția Română, iar dacă ceva nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, vor fi luate „cele mai severe măsuri”.

„În acest moment, prioritatea pentru noi este să-l identificăm și să-l găsim pe criminal. Vă asigur că toate celelalte aspecte care țin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt și vor fi verificate prin IGPR (…) și, dacă ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenție, se vor lua cele mai severe măsuri”, a mai Carmen Dan.

Reamintim că poliţistul, în vârstă de 43 de ani, se afla într-o misiune în localitatea Izvin în momentul tragediei. Era cu un coleg în maşină când au fost anunţati că un barbat dat în urmărire generala va tranzita zona, într-un autoturism înmatriculat în Vrancea. Imediat au organizat un filtru. Agentul a încercat să oprească maşina suspectului, însă aceasta a deschis focul asupra echipajului. Cel puţin un glonţ l-a lovit pe poliţist în gât, iar victima s-a prăbuşit la pământ. Asasinul a luat o la fugă. Colegul politistului l-a urmărit, dar nu a reuşit să îl prindă.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)