Cât costă un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Brașov sau Valea Prahovei. Gradul de ocupare este de 60%

Cât costă un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Brașov sau Valea Prahovei. Gradul de ocupare este de 60%
Facebook: Visit Poiana Brasov

Sejururile la munte pentru sărbătorile de iarnă sunt la mare căutare, iar turiștii s-au ocupat deja de rezervarea acestora. Asta face ca gradul de ocupare să fie de 60%.

Care sunt costurile hotelurile pentru sărbătorile de iarnă

Dar, cei care vor să petreacă la munte Crăciunul sau Revelionul trebuie să aibă în vedere că prețurile nu sunt deloc mici. Hotelierii spun că turiștii au pretenții, vor să fie răsfățați, ceea cea ce face ca prețul să fie pe măsură, informează știrileprotv.

Pe lângă cazare și masă, gazdele le oferă oaspeților și programe de divertisment pe toată durata sejurului. Cine festive, petreceri, momente artistice, focuri de artificii, activități în aer liber, SPA și divertisment pentru copii, asta ceea ce promit hotelierii.

Administratorul unui hotel a explicat de ce un sejur la munte a ajuns să fie atât de scump. El spun că pentru mâncare și băutură pentru 100 de clienți trebuie să plătească în jur de 200.000 de lei.

„Avem nevoie de un necesar de un kilogram de caviar. Caviarul este 6.000 de lei și atunci mă veți întreba: cum, cu banii de pe o persoană cumpărați doar caviar? Da!”, a spus managerul unui hotel.

Turiștii se vor desfăta cu preparate premium în noaptea dintre anii care nu sunt deloc ieftine.

„O să facem o terină de foie gras, unde folosim ca și ingredient escalope-ul de foie gras care se ridică undeva la 300-350 de lei pe kilogram”, a transmis un bucătar-șef.

Ce înseamnă, în bani, concertele pentru hoteluri

În plus, turiștii vor avea parte și de concerte ale unor artiști renumiți care vor cânta timp de 50 de minute. Printre ei se numără Flavius Teodosiu, Alin Pascal și Lupii lui Calancea.

Astfel, noaptea de Revelion îi costă pe hotelieri în jur de 30.000-40.000 de lei pentru artiști, preț raportat la 28 de camera.

Un hotel din Păltiniș le oferă oaspeților și activități în aer liber, precum drumeții, trasee cu rachetele de zăpadă, plimbare cu torțele aprinse, iar a Azuga copiii vor învăța să facă pizza.

În schimb, cei care vor să practice sporturile de iarnă trebuie să aibă în vedere că totul va rămâne la fel ca și până acum. Aceleași pârtii, aceleași instalații, drumuri și locuri de parcare, unele dintre cele mai mari probleme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:28 - Franța: Guvernul condus de Michel Barnier a picat prin moțiune de cenzură, o premieră după 1962
21:56 - Cât costă un pahar de vin fiert și o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Brașov. Prețurile altor produse tradiționale
21:51 - Cătălin Drulă: Acum, ne unește un lucru comun, și anume, să salvăm democrația românească de un personaj odios, un apologet al crimelor legionarilor și, așa cum ne arată serviciile secrete, e dirijat de la Putin (VIDEO)
21:48 - Reacția lui Călin Georgescu după desecretizarea CSAT. „Cred că este pentru prima dată în lume când se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat”
21:33 - Bănescu: E un fenomen fascinant acesta al instrumentalizării religiei. Ortodoxismul e cel mai mare adversar al Ortodoxiei / Antidotul la penetrarea populismului este educația! Noi, ca popor, din păcate, nu am internalizat încă oroarea față de totalitarism (VIDEO)
21:24 - Doi români, reținuți pe un aeroport din Italia. Ce au găsit polițiștii în ghiozdanul pe care îl transportau
21:24 - USR anulează protestul pro-Europa din Piața Victoriei. Ce recomandă Elena Lasconi
21:12 - Călin Georgescu a citat din manifestul lui ”Unabomber”, într-una din cărțile scrise de el. Acesta a fost unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie, care ura progresul
21:02 - Ce spune Cristela Georgescu despre rolul femeii. „Au anihilat, inclusiv din mentalul lor, au castrat bărbatul”
20:54 - Concluzii îngrijorătoare, după un program de monitorizare desfășurat de Ministerului Educației. Ce diferență există între elevii din rural și cei din urban