Deputatul ”Mitralieră” Rădulescu, despre participarea lui Iohannis la ședința de Guvern: Dacă s-a hotărât ca ordonanța privind amnistia și grațierea să fie dată, ea se va da cu președintele lângă (VIDEO)

Deputatul ''Mitralieră'' Rădulescu, despre participarea lui Iohannis la ședința de Guvern: Dacă s-a hotărât ca ordonanța privind amnistia și grațierea să fie dată, ea se va da cu președintele lângă (VIDEO)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că dacă s-a luat decizia să se adopte o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, aceasta va fi adoptată chiar dacă respectiva ședință de a Executivului va fi prezidată de președintele Klaus Iohannis.

”Președintele poate să prezideze anumite ședințe ale Guvernului în trei condiții. În condiția în care se discută despre apărare, securitate și ordine publică. În afară de aceste trei subiecte, domnul președinte nu poate să vină, să fie invitat să prezideze ședințele de Guvern, pentru că nu are competențe constituționale”, a declarat Rădulescu.

Întrebat dacă OUG va fi adoptată chiar de față cu Iohannis în ședința de Guvern, social-democratul a răspuns: ”Dacă OUG asta s-a hotărât să fie dată, ea se va da cu președintele lângă sau pe lângă sau la Cotroceni sau pe lângă Cotroceni”.

De asemenea, întrebat unde s-a hotărât ca această ordonanță să fie adoptată, Rădulescu a răspuns: ”De obicei, hotărârile se iau la partid. Hotărârile politice se iau în cadrul Comitetului Executiv și dacă Comitetul Executiv hotărăște un anumit lucru, Guvernul care este executiv al partidului nostru trebuie să pună în aplicare această chestiune”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe