Câți elevi s-au înscris pentru examenul de BAC în 2021. Cifre îngrijorătoare anunțate de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (VIDEO)

Câți elevi s-au înscris pentru examenul de BAC în 2021. Cifre îngrijorătoare anunțate de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Problemele sistemului educaționalpersistă în România, aflată în top 3 state din Europa cu celemai ridicatecotedin punct de vedere al abandonului școlar. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că în 2021 s-au înscris cu 5% mai puțini elevi pentru susținerea probelorde Bacalaureat.

„Până în prezent, la Bacalaureat sunt înscriși 114.143 de elevi, din148.000. Este un procent de 77%. Anul trecuta fost de 83%”, a declarat Cîmpeanu pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea Românească”, moderată de către Tudor Mușat.

Orele remediale nu vor rezolva problemele cauzate de învățământul online

Sorin Cîmpeanu a mai atenționat cu privire la faptul că orele suplimentare organizate pentru elevi, în vederea recuperării materiei, din timpul crizei COVID, nu vor ajuta suficient elevii.

„Cu tristețe o spun, programul remedial este departe de a acoperi pierderile (…) Programul de ore remediale a funcționat, dar este departe de a recupera pierderile din timpul pandemiei. Sunt convins cănu sunt doar 250.000 de elevi cei care s-au înscris la programul de ore remediale. Noi amdeschis acest programul oricui, darprobabil căelevii sau părinții nu au conștientizat cât de mult s-a pierdut (n.r. – din materie)”, a mai transmis Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu