Câți elevi s-au înscris pentru examenul de BAC în 2021. Cifre îngrijorătoare anunțate de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (VIDEO)

Câți elevi s-au înscris pentru examenul de BAC în 2021. Cifre îngrijorătoare anunțate de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Problemele sistemului educaționalpersistă în România, aflată în top 3 state din Europa cu celemai ridicatecotedin punct de vedere al abandonului școlar. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că în 2021 s-au înscris cu 5% mai puțini elevi pentru susținerea probelorde Bacalaureat.

„Până în prezent, la Bacalaureat sunt înscriși 114.143 de elevi, din148.000. Este un procent de 77%. Anul trecuta fost de 83%”, a declarat Cîmpeanu pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea Românească”, moderată de către Tudor Mușat.

Orele remediale nu vor rezolva problemele cauzate de învățământul online

Sorin Cîmpeanu a mai atenționat cu privire la faptul că orele suplimentare organizate pentru elevi, în vederea recuperării materiei, din timpul crizei COVID, nu vor ajuta suficient elevii.

„Cu tristețe o spun, programul remedial este departe de a acoperi pierderile (…) Programul de ore remediale a funcționat, dar este departe de a recupera pierderile din timpul pandemiei. Sunt convins cănu sunt doar 250.000 de elevi cei care s-au înscris la programul de ore remediale. Noi amdeschis acest programul oricui, darprobabil căelevii sau părinții nu au conștientizat cât de mult s-a pierdut (n.r. – din materie)”, a mai transmis Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)