Câți medici și câți profesori s-au vaccinat anti-COVID-19, în București

Câți medici și câți profesori s-au vaccinat anti-COVID-19, în București
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul României urmărește vaccinarea cât mai multor angajați din sistemul de sănătate și educație. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat cele mai recente cifre.

Rata de vaccinare în rândul medicilor este destul de mare, spre 90%, a declarat Stoica. În rândul personalului auxiliar, rata de vaccinare este mai mică, undeva la 60% și acolo trebuie insistat, a transmis prefectul, în urma discuțiilor cu reprezentanții DSP.

„Dintre persoanele nevaccinate cam 7 la sută sunt medici, restul sunt personal auxiliar”, a precizat Stoica.

„Foarte mulți au acuzat că nu au suficiente informații. Alții spuneau că nu ar exista un vaccin care este făcut pe metoda tradițională”, a explicat Stoica, întrebat despre motivele pentru care personalul auxiliar refuză vaccinarea anti-COVID-19.

Noi încercări de convingere a cadrelor didactice

În ceea ce privește cadrele didactice, 40% au refuzat vaccinul anti-COVID-19.

„În rândul profesorilor rata de vaccinare este undeva spre 60 la sută și sperăm noi că este în creștere, datele acestea fiind ceva mai vechi”, a mai transmis Stoica.

Pentru profesori, Stoica are în vedere o nouă campanie de informare.

„Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a personalului didactic cu specialiștii pentru ca să se răspundă întrebărilor”, a transmis Alin Stoica.

Vineri, 30 iulie, GCS a raportat un singur deces în urma infectării cu SARS-COV-2.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”