Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae. Câți români își serbează onomastica în 6 decembrie

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae. Câți români își serbează onomastica în 6 decembrie
Sursa Foto: Flickr.com

Sfântul Nicolae, prăznuit pe 6 decembrie, este una din cele mai importante sărbători ale lunii decembrie în calendarul ortodox.

Potrivit datelor de la Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date, în România, peste 800.000 de români poartă numele de Nicolae, Nicoleta sau derivate ale acestuia.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Nicolae

Nicolae; Niculai sau Neculai; Nicuşor; Niculae; Nicu; Nicolaie; Niculaie; Nicola; Nicoleta; Niculina sau Nicolina; Niculiţa sau Neculiţa;  Nicole sau Nikole; Nicola sau Nikola; Neculina sau Necolina.

Iată câteva vedete și personalități care își sărbătoresc onomastica de Sfantul Nicolae: Nicole Cherry, Nicoleta Nucă, Nico (Nicoleta Matei), Nicola, Pepe (Ionuț Nicolae Pascu), Niculina Stoican, Nicoleta Luciu, Nicolae Furdui Iancu.

Ce semnificație are numele Nicolae

Numele „Nicolae” vine din greacă, de la Nikolaos, format din cuvintele „nike” (victorie) și „laos” (popor). Astfel, numele Nicolae se traduce ca „învingătorul oamenilor/poporului”.

Sfântul Nicolae a fost episcop de Myra, recunoscut ca sfânt începând cu secolul al XVI-lea. S-a născut în jurul anului 280, într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi.

Urmăriți B1TV.ro și pe